Why not

Jos Grimbergen
from €60 (16%)
1.896 km Covered
My goal 60 km | Reached 3.160%
Bewegen en bijdragen tegelijk.
View all
65,07 km
Never too late for surprises, things keep getting better ❤️😃! 01-05-2022 | 09:33
72,81 km
Eén KHC, één IAA & “de” Zonnebloem door de Kennemerduinen. 30-04-2022 | 09:06
65,07 km
Never too late for surprises, things keep getting better ❤️😃! 01-05-2022 | 09:33

Was er eerder deze week al een “laagte” record gevestigd, bleek er vandaag, met behulp van m’n eigen coach & “inspirator/motivator” E. van Zelm, nog een schepje boven op (of juist vanaf?) te kunnen! Voor eerst een rit met de hartslag voor 14% in Z1, waar ik normaal gesproken bij het verlaten van m’n eigen erf al in Z2 zit 😜 (nog nooit gebeurd)!! Vervolgens de hartslag vrijwel de gehele rit in Z2 kunnen houden (ook nog nooit vertoond!). Resultante is een gemiddelde hartslag van 112bpm, bij een max. van 130bpm (wat eigenlijk meer een ongelukje was). Belangrijk daarbij is dat dit niet tot stand is gekomen door “achterstevoren” te koersen, maar bij een gemiddelde van tegen de 31kpu!! De “verrassingen” zijn op m’n oude dag de wereld nog niet uit! Impact op dit soort parameters, van een gewichtsreductie van 15% en wat gerichter pogen te trainen, is toch “prominenter” dan ik had gedacht! Nu de pk’s nog, dan komen we wellicht nog eens ergens 😉😃!?

View on Strava
72,81 km
Eén KHC, één IAA & “de” Zonnebloem door de Kennemerduinen. 30-04-2022 | 09:06

Op uitnodiging van Kenny Harder Cycling (Remco) een gemêleerd “gezelschap(je)” vandaag. Twee kunst-knieën en wat ander “reparatie-werk” verder sinds we het vorige rondje met Mart hebben gefietst!! Hartstikke leuk om weer eens met elkaar door stad, land & bos te trekken en daarbij de pedalen lekker te laten draaien. Zonnetje liet nog een beetje op zich wachten, maar de buien hebben we, op wat nat wegdek na, in ieder geval ook mooi gemist.

View on Strava
42,39 km
Keeping it low ❤️❤️! 28-04-2022 | 18:57

Een echt serieuze poging om de hartslag eens een keer zoveel mogelijk onder Zone 3 te houden. Hoewel daar een “gangmaker” en flink wat “discipline” voor nodig was, met een gemiddelde hartslag van 118bpm en bijna 60% in Zone 1 & 2 een, voor ondergetekende, “historisch” resultaat behaald 😃!

View on Strava
60,2 km
“Chivalry” round The Polder. 27-04-2022 | 12:52

Woensdag blijkt voor The Misses “Ringvaart-dag”! Haar, op deze feestelijk dag, dus voorgegaan op dit dynamische rondje rond de Haarlemmermeer! Helaas geen zonnetje en bijbehorende “behaaglijke” temperaturen, maar het voortouw mogen nemen voor “The Misses” zorgt per definitie voor voldoende inwendige warmte 😉!!

View on Strava
54,43 km
Rondje Ter Aar met Hans en Jacques 🌻 🌻 🌻 24-04-2022 | 09:33

Waaide nog steeds vrij pittig, maar het zonnetje deed toch ook al aardig z’n best. In dat zonnetje en met die wind in de rug al een lekker “zomers” ritje dus! In de schaduw, en met wind tegen, gewoon nog ff je best doen om de temperatuur er in te houden 😉!! Met Hans, na een lange break, ook weer van de partij, was het fantastisch om weer met elkaar op pad te zijn 😉🤩!

View on Strava
60,32 km
Gravel ride: “ten hele genoten, ten halve gekeerd”! 23-04-2022 | 09:02

Vanmorgen een, door Pascal uitgezette, 85K gravel ride op het programma. Nieuwe route, dus af en toe even zoeken en weer omkeren, maar dat leidt dan wel weer tot het ontdekken van plekjes waar je anders nooit komt!! Hartstikke leuk om zo’n gevarieerd en nieuw parcours in je eigen achtertuin te verkennen. Materiaal en fysieke vaardigheid wellicht niet optimaal voor het “betere scheurwerk” op losse ondergrond!! Bij het optrekken vanuit een bochtje bovenop een dijkje ging Erik onderuit, waarbij gravel dan een tweeledig nadeel kent: “verminderde grip & schaaft flink”!! Vervolgens was Erik er wel klaar mee en zijn we getweeën huiswaarts gekeerd. Als bonus de laatste 20km, door de toch pittige wind, huiswaarts geblazen.

View on Strava
46,04 km
Rond de Westeinderplassen 🚴🚴‍♂️🚴‍♀️🚴 21-04-2022 | 19:01

Met z’n vieren op “stap” richting Kudelstaart! Ondanks een niet onaanzienlijk stukkie (tegen)wind wind 💨 ging “de klepel al snel stevig naar beneden”! Om op adem te kunnen komen, maar ff lek gereden op een flink stuk steen (nog bijna op m’n snuffert ook!). Kon ik iig ff een paar minuten “op de plaats” met een nieuw binnenbandje jongleren. Na een geslaagde reparatie trok de “posse” in eerste instantie weer geleidelijk op gang, tot dat de wind in de rug begon te blazen en het pedaal echt werd gevloerd!! Alle zeilen bij dus 🥵, hoewel ook dat uiteindelijk niet voldoende bleek om “lossen” te voorkomen 😢!

View on Strava
46,32 km
KHC-(self)invitational naar T’ Kopje. 19-04-2022 | 19:03

Vanavond weer aangesloten bij de mannen van KHC. Met een “debutant” in hun midden, was het “target” de meter niet al te veel boven de 30 kpu op te laten lopen! Zandvoort-Langervelderslag, met wind in de rug, was echter een verleiding die net iets te groot bleek, “pedal to the metal” dus 😉! Daarmee kwamen we net iets boven target uit, maar bleek toch iedereen dat goed te hebben verteerd.

View on Strava
66,83 km
Han Solo D2 ritje 18-04-2022 | 09:49

Stond eigenlijk niet op de kalender, maar die blauwe luchten waren echt onweerstaanbaar. Voor het middagprogramma uit de koersfiets toch maar ff van de haak gepakt om in m’n eentje de zonnige omgeving te doorkruisen. Daarbij weer eens een keer gepoogd geen al te hoge pieken in de hartslagcurve te induceren. Da’s aardig gelukt, hoewel ik me toch één keertje niet wist te bedwingen, anders had ik voor het eerst in m’n Stava-geschiedenis een max hartslag gehad die onder de 140bpm zou hebben gelegen!! Ik begin het wel te leren, dus op naar een volgende poging 😉!!

View on Strava
102,21 km
De Ronde Hoep als “Kers op de Taart”. 16-04-2022 | 08:41

Beloofde een prima dag te worden (alleen vergeten aan die lui van de wind te melden 😜), mooie gelegenheid dus voor een rondje van 💯!! Samen met Erik aangesloten bij Stephen en mannen van KHC (Kenny Harder Cycling), wat bij elkaar een prima koppeltje vormde om die wat “mindere” wind met elkaar te delen/slechten 😉!

View on Strava
55,09 km
Een goeie Vrijdagmiddag met The Misses & verrassingsbezoek uit Inns... 15-04-2022 | 15:28

Staat gisterenavond toch geheel onverwacht de oudste telg vanuit Innsbruck aan de voordeur!! Als dat geen verrassing 🥳 is 😃!? Voordat hij weer verdwenen is, vanmiddag dus maar ff een rondje over z’n geboortegrond gedaan! Zo “vers” vanaf besneeuwde hellingen van de Nordkette, mag je hier naast de tulpen en de duinen de Noordzee natuurlijk niet missen.

View on Strava
54,15 km
Her(op)stel(ten)-training 🥵 12-04-2022 | 19:03

Vanavond een gemêleerd gezelschap van notoire doorfietsers 🔥. Daar ga je dan als semi-bejaarde Zonnebloem🌻!! Alleen de eerste 3km in Z1-2 gefietst, daarna was het “gas op die lolly 🍭. Stevig aanpoten dus, zeker wanneer je ook een paar duiten in de zak poogt te doen. Laten we het dan maar een “high intensity” training noemen, dan hebben we die ook weer eens op de agenda gehad en komen er wellicht weer wat PK’s bij 😉!

View on Strava
50,18 km
“Uitbollen” door de NoordHollandse Duinen en over het Kopje van Blo... 10-04-2022 | 09:35

Na een langdurige verkenning van het Zuid-Limburgse heuvellandschap onder “licht gure” omstandigheden, was het vandaag ff lekker toeren met af en toe toch al een voorzichtig doorprikkend zonnetje. Met hulp van Jacques, op de e-brommert, gelukkig niet al te veel wind hoeven pakken, waarmee ik ook nergens echt “uit m’n kassie” hoefde. Bovenal een heerlijke Zondagochtend om lekker buiten te zijn 🚲😎😃!

View on Strava
174,27 km
Amstel Gold Race toertocht 2022 09-04-2022 | 08:27

Een weekje eerder (omgeruild met Parijs-Roubaix) ivm. de poging van Emmanuel Macron om nog een keer president van Frankrijk te worden. Daarmee kregen we mogelijk de laatste winterse dag van April voorgeschoteld. Behoorlijk koud (en winderig) dus, met de verwachting van regen en mogelijk natte sneeuw. Op een paar hele korte (hagel)buitjes na is overvloedige neerslag ons gelukkig bespaard gebleven. We zouden dus kunnen klagen over de kou en de bagger, maar dat doen we niet, het had namelijk nog een stuk beroerder uit kunnen pakken! Daarnaast bevond ik mijn in goed gezelschap, waarmee gedeelde smart al gauw aanvoelt als halve smart 😉!! De verhalen over de massale deelname zijn genoegzaam bekend, soms wellicht vervelend, aan de andere kant ook onderdeel van de “charme” van de tocht. Voor mij persoonlijk natuurlijk de vraag of ik, met ruim 15kg gewichtsverlies, nu een keer wel de 17 geïncludeerde Limburgse klimmetjes over zou kunnen komen?? Het antwoord is bevestigend en dat alleen is al super bevredigend 😃, zelfs wanneer je na 174km redelijk “uitgekakt” op de bank neer ploft 😉! Wat meer PK’s per kilo zou wel fijn zijn, dan zou ik nog een beetje mee kunnen komen ook, maar daar kan dus (evt.) nog aan gewerkt worden. Ik moet, in retrospect, wel bekennen dat ik enig risico heb genomen met het materiaal, door pas de avond van tevoren een “verboden” tandwiel-derailleur combinatie met een oud achterwiel en dito banden op m’n fiets te monteren. Zaterdagmorgen met dit materiaal vertrokken zonder het ook maar één meter getest te hebben 🤞🏻. Tot m’n eigen verbazing functioneerde het geheel naadloos 👍🏻!! Hoewel we tientallen renners met malleur (met name lekke banden) langs het parcours hebben zien staan, zijn we alle 5 gelukkig vrij gebleven van enig “materiaal-falen” 👏🏻. Samenvattend, zoals het in wielerland éénmaal over de meet betaamd, een FANTASTISCHE DAG (helaas vertraging van de Strava registratie ivm. bluetooth issues met de Wahoo, daarvoor excuus)!

View on Strava
40,15 km
Luctor et Emergo (hoop ik)😉 05-04-2022 | 19:10

Als dikke str..t door een trechter (tegen een berghelling op)!!! Op één of andere manier is het toch weer een beetje “aan ploeteren” geworden🥵!? Vooral beginnen met een pittig windje in het gezicht lijkt slecht verteerbaar, zelfs in het wiel van een “vriend van de wind”!! Op het moment dat de wind in de rug stond, was de fut er dan ook al weer helemaal uit. Hoog tijd dat de temperaturen gaan stijgen en dat er lekker in het zonnetje gefietst kan worden, zodat het “worstelen” voorbij is en hopelijk een betere vorm komt “boven drijven”

View on Strava
46,42 km
Dwars door hartje Leiden (en omstreken). 03-04-2022 | 09:33

In plaats van de verwachtte neerslag gewoon zonneschijn 🌞, dus weer ff lekker naar buiten voor een rondje “uitbuiken”!! Beetje meanderend door de streek en stad om (relaxed) eens wat nieuwe of minder begane paden te verkennen. Ook wel weer eens leuk 😃!!

View on Strava
7,1 km
Rondje door de Keukenhof. 02-04-2022 | 15:25

Is het toch voor m’n pensionering nog een keer gelukt het (voormalige) groenteduin van Jacoba van Beieren te bezoeken. Mooie gelegenheid ook om de moeders van beide zijden een keer mee te nemen. In elk geval een indrukwekkend bezoek voor allen.

View on Strava
60,21 km
Hoofddorp in the middle 🚴‍♂️ 02-04-2022 | 09:07

Vandaag weliswaar koud, maar het had net niet gevroren en de wegen waren droog, wellicht dankzij een voorzichtig zonnetje☀️. Er op uit dus, maar voor de zekerheid toch maar weer een keer op de dikke banden. Daarmee toch wel weer een “geploeter” met wind tegen, het ging echter om de “inspanning” toch 🤔😵‍💫!? Al met al gewoon weer prima omstandigheden om een lekker rondje te toeren 😃!

View on Strava
52,73 km
Evening ride with miss “Daisy” 🌺 29-03-2022 | 18:30

Met de klok een uurtje verzet en een half uurtje eerder naar huis vanaf het werk, mooi nog voldoende tijd voor een rondje Wassenaar met The Misses. Stond echter net iets meer wind dan gedacht en bovendien blies deze ons op de weg terug ook nog een soort van in het gezicht! Daarmee waren we dan, zonder verlichting, voor het mooie net iets te laat binnen. Hoewel gelukkig nog één “noodlampje” op m’n stuur, is het wel fijn als het snel nog weer een half uurtje langer licht gaat zijn. Nog ff geduld dus 😉! Voor nu natuurlijk weer genoten als tour-gids voor Miss Daisy 🌺 👍🏻!

View on Strava
53,77 km
Toeristisch rondje “Waterland” 😎 27-03-2022 | 09:35

Wat een prachtige dag!! Wederom niet al te veel wind en al vroeg een prachtig zonnetje aan het firmament!! Lekker door het plassengebied “banjeren”, en terwijl we van de omgeving genieten nog een beetje herstellen van de Zaterdagkilometers ook😃! Met wat “leden” in de ziekenboeg helaas maar met 3 vandaag (incl. The Misses), dus hopelijk leidt het betere weer er toe dat iedereen weer een beetje kan herstellen en gevoegelijk weer in goed orde aan zal kunnen sluiten 🤞🏻!

View on Strava
109,15 km
“Near summer” ride with “the guys”! 26-03-2022 | 08:36

Ondanks een wat frisse start beloofde het een prachtige dag te worden 😎!! Volgens Stephen Kruiper een prima gelegenheid voor een 💯 plus “D1-training”. Die uitnodiging volgaarne aangenomen en in gezelschap van Niels & Jelle een heerlijke rit over een schitterend parcours gereden. Op wat kleine “oprispingen” in de finale na 😉😜, heeft iedereen zich netjes aan de opdracht gehouden, waarmee het super lekker fietsen was (zoals het voor de Zaterdagmorgen is bedoeld 👍🏻😃)!

View on Strava
41,8 km
Toch nog een avond-EmTééBéétje, maar dan wel in de korte koersbroek... 24-03-2022 | 19:03

Nog een uurtje langer licht dan komen we weer een heel eind. Nu toch nog ff een keer op de “dikkebandenfiets” met de grote schijnwerper er op!! Met een lekker zonnetje in de middag er niet op gerekend dat de temperatuur in de avond naar een graad of 6°C ging zakken. Op zich wel te doen, maar met ook een laagje bovenkleding minder toch maar blijven trappen om warm te blijven. Gelukkig ook een keer echt weinig wind, dus een echte ijskast werd het ook weer niet 😉!

View on Strava
46,5 km
Rondje “bijkomen” over Bloemendaal 20-03-2022 | 09:34

Voor vanmorgen was het recept, na de JZC2022 van gisteren, de beentjes wat “los te rijden”!! Hoewel er hoop op een zonnetje was, wilde dat helaas niet echt lukken. Daarnaast waren de temperatuur (2-6°C) en de wind (Oost 4) ook niet helemaal ideaal. Geen klagen echter, want het was droog en met Jacques, op z’n dikke Giant, aan kop konden The Misses en ondergetekende de hartslag mooi “binnen de perken” houden!! Aan de frisse kant dus vanmorgen, maar een prima ritje om te herstellen ❤️‍🩹 😃!!

View on Strava
170,48 km
JZC2022 (plus aan en afrijden), en…….een “extraatje” voor The Misses. 19-03-2022 | 08:00

Schitterende ronde in het kader van de Joop Zoetemelk Classic (💯). Ondanks een frisse start echt prachtig weer!! De dikke woei was ietsje minder prettig en werd gaande weg eerder slechter dan beter, maar ook daarvoor lag in de finale de “beloning”. Vanaf Vrouwenakker lekker relaxed terug naar LRTV Swift gewaaid, alwaar nog ff een versnapering genuttigd. Terug naar Sassem, waar Rianne (namens Jelle) een paar lekkere dikke verse gevulde koeken had klaar gelegd 😋!! Daarin zat zo veel energie en het was nog zo lekker, zonnig, dat ik er op weg naar huis nog maar een rondje Katwijk aan heb geplakt. Dit met name als vervanging voor een rondje met The Misses, omdat ik daar inmiddels te laat voor was 🥲. Met wind tegen door de duinen (na dik 150km) werd dat toch nog wel ff een soort van een kluif 🦴. Al met al een prachtig daggie met bovenal prima gezelschap. Jelle, Niels & Tim bedankt voor een sportieve en gezellige 2022 editie van “de Joop”!

View on Strava
42,38 km
Tijd voor variatie; dit keer “met de klok mee”😉 15-03-2022 | 19:03
View on Strava
47,25 km
Toch nog maar een keer een Wassenaartje op de MTB. 13-03-2022 | 09:35

Vandaag wel met “windbrekert”, die bovendien ook nog aan het Testosteron infuus leek te hebben gelegen 😉!!

View on Strava
60,17 km
D2 rondje “S.Kruiper”, helaas zonder de gebruikelijke windbrekert 😢! 12-03-2022 | 09:06

Als Remi (en zoals S. kruiper 😉) rond de Haarlemmermeer, met als oogmerk de hartslag onder/rond de 140bpm te houden, wat voor ondergetekende dan een D2-training zou moeten zijn. Dat leek nog aardig te lukken ook, hoewel de laatste 20km, met een dikke woei in het gezicht, wel een uitdaging vormde. Hoewel het zonnetje het af en toe af liet weten en er dus een lekker windje stond, wel weer prima om in de buitenlucht te zijn 🤩!

View on Strava
56,24 km
Vrijdagvrijemiddagrit met The Misses 🤩! 11-03-2022 | 15:45

Prachtige middag, dus ff een paar uurtjes vrij gepakt om daar met The Misses van te genieten. Stond een stevige windkracht 4 en voor het zonnetje zijn we net iets te laat vertrokken, maar dat mocht de pret niet drukken. In goed gezelschap is het onder alle condities goed toeven natuurlijk 😉🤩😃!!

View on Strava
35,68 km
Donderdagavondrondje Leiden 🚲. 10-03-2022 | 19:04

Hoewel het een super “voorjaarsdagje” was, koelde het in de avond toch snel af. Zonder thermo-shirt en met een zomerjasje aan werd het (op de wind) in de polder toch nog een soort van koud. Gelukkig is het een “opmaat” voor de komende dagen en kunnen we er wellicht al snel een keer in “het kort” op uit! Wrschlk ook één van de laatste ritjes op de MTB, waarmee de koersfiets weer tevoorschijn mag komen 😃🤩!!

View on Strava
75,78 km
“D-Day:”Skate”4Air. Rondje koersen voor het goede doel! Why Not. 28-01-2022 | 14:13
View on Strava
View all
€10 22-01-2022 | 17:02